Frukost och presentation av case med Cederquist

Karriärdagen kommer i år börja med en rivstart! Redan 09:00 öppnar Juristernas hus för allmänheten när Cederquist bjuder på frukostmingel och en föreläsning om ett spännande fall som berör oaktsamhet, adekvat kausalitet och andra intressanta skadeståndsrättsliga frågor! Ta chansen och anmäl dig idag -  endast anmälda är garanterade frukost!

 

Nedan följer en beskrivning av Cederquists föreläsning!

 

Föreläsningen kommer att behandla rättsläget avseende företrädaransvar enligt 29 kap. ABL utifrån erfarenheterna som CQ:s tvistlösningsgrupp samlat på sig i arbetet med den kontroversiella miljardtvisten "Kraft & Kultur", som avgjordes av Svea hovrätt under hösten 2018 (och ej fick PT i HD).

 

Målet berörde bl.a. komplexa skadeståndsrättsliga frågor om oaktsamhet, adekvat kausalitet och skadeberäkning som under föreläsningen förklaras utifrån tidigare rättspraxis och den nya domen. Delägare Erik Wernberg berättar även om hur det var att leva med målet i nästan fem år – inklusive huvudförhandling i tingsrätt och hovrätt under mer än ett år – och biträdande jurist William Lundgren delar med sig av vilka utmaningar det innebär att som nyexaminerad jurist kastas in i ett miljardmål med fem parter.

Tid? Kl 09:00 - 10:00

Vart? Juristernas hus

ANMÄL DIG HÄR!

Emanuel Sonstrand

PreJD

Johan Linder

PreJD

Hamilton

Om du siktar högt så har du alla möjligheter att lyckas hos oss. Välkomna till Hamiltons monter under juristdagarna!

HUVUDSAMARBETSPARTNERS
SAMARBETSPARTNERS

Följ oss på

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2020 Juristdagarna. Alla rättigheter reserverade.

En del av

Juridiska Föreningen vid Stockholms Universitet